UT PÅ ÄVENTYR I NÄROMRÅDET

HUSBYRINGEN

Husbyringen är Sveriges första ekomuseum. Ledens sträcka på sex mil är en rik natur- och kulturled med unika industri- och kulturhistoriska platser. Perfekt för en dagstur med bil eller motorcykel. För att komma ännu närmare naturen kan du förstås ta cykeln runt. Husbyringen sträcker sig mellan bruken Långshyttan, Silfhytteå, Kloster, Husby-Smedby och Stjärnsund.

LÅNGSHYTTANS ÄLGPARK

Långshyttans Älgpark är något för dig som vill komma nära skogens konung, älgen. Älgparken ligger alldeles inpå knuten och är en upplevelse för hela familjen. Parken är öppen sommartid och låter dig komma riktigt nära de mäktiga djuren.

FISKE- & JAKTTURER

Goda fiske- och jaktområden finns i hotellets närområde och tillåter friluftsälskaren att uppleva fantastisk natur och rikt djurliv. Dalälven är en av Sveriges största älvar och på den anordnas ofta fiske- och kanotturer för den intresserade.

SUNDBORN

I Sundborn strax norr om Falun hittar du förutom en genuin dalamiljö även bostaden till en av Sveriges mest välkända konstnärers väl bevarade bostad. Här verkade och bodde Carl Larsson och hans fru, formgivaren Karin Larsson, samt deras barn. Bostaden är idag ett museum öppet för offentligheten, här finns också café, restaurang och butik.

FALU KOPPARGRUVA

Falu Gruva, Stiftelsen Stora Kopparberget – 1992 avslutades den mycket långa traditionen av att bedriva en aktiv bergshantering på området och en mer än 1000-årig tradition avslutades. Idag är dånande ljud och rök utbytta mot skolbarn och besökare från hela världen.

VINTERÄVENTYR

Det finns många olika vinteraktiviteter i närområdet. På Grycken kan du exempelvis ta en långtur med långfärds-skridskor på den plogade isen, i Romme finns fina backar för utförsåkning och alldeles i närheten hittar du flertalet skidspår för längdskidåkning.