KLASSISK MAT MED TWIST

FÖR DEN BOENDE

I hotellets restaurang lagar Bengt mat till dig. Maten som serveras på din tallrik har lagats av noga utvalda råvaror från lokala leverantörer i så hög grad som möjligt. Här finns inga fasta menyer utan du som gäst bjuds på det köket har att erbjuda för dagen. Maten lagas från grunden och självklart finns dina önskemål med i tankarna när råvarorna tillagas. Glöm dock inte att du måste informera oss minst dagen före ankomst om du vill äta hos oss, för vår planerings skull. På söndagar och måndagar har vi dock köket stängt för middagar.

Bli inte överraskad om du kommer ner till frukost och det luktar nybakat bröd i matsalen. Bengt gillar att göra det lilla extra för sina gäster och vad smakar väl inte bättre än hembakat färskt bröd. Till det finns så klart en hel del alternativ från orten som exempelvis ägg,  Solvarbo skinka, Gustafskorv och annat som hör till vid ett välsmakande frukostbord. I dessa Coronatider serverar vi ingen frukostbuffé, ni får istället frukosten serverad till bordet.

FESTER & ARRANGEMANG

Vi serverar middagar samt luncher mot förbokning senast dagen före för grupper om minst 10 personer. 

Planerar du ett arrangemang med släkt och vänner, kollegor eller medlemmar är du alltid välkommen att samla de dina i vår matsal kring en välsmakande middag. Matsalarna rymmer tillsammans ca 100 sittande gäster och utgörs av den stora och lilla matsalen i huvudbyggnaden samt slagghuset (under vår, sommar och höstsäsongen)När det gäller bröllop finns det mer information under fliken Arrangemang.

 

Stora matsalen

STORA MATSALEN

Stora matsalen används vid större sällskap, såsom bröllop och andra festarrangemang. Här serveras också maten om ni har affärs- eller konferens-luncher här hos oss.

Salongen

MATEN

Vi lagar mat med mycket kärlek och med så lokala råvaror som möjligt.
Vi har ingen á la carte meny utan lever efter devisen Chef´s choice. Köket sätter ihop en fin middag utifrån säsong och tillgång på bra råvaror. Förbokning minst en dag före ankomst. Köket är stängt för middag sönd och månd.

Frukostbuffén

FRUKOSTEN

Här serveras hotellets i vanliga fall frukostbuffén. Buffén består till stor del av lokala råvaror som Solvarboskinka,  Skedvibröd, ägg från orten och egengjord älgkorv. Under Coronatider serverar vi frukosten till bordet.

A very charming hotel, very comfortable and cozy, a warm welcome and a cuisine worthy of a Michelin-starred restaurant, quality bedding and spacious room, -I can´t imagine not returning during a visit to the region! I hope to come back as soon as possible in your hotel, don`t change anything: it was perfect

Pierre

Vi har hittat ett gourmetställe!
Tillsammans med vänner besökte vi Brukshotellet för en Alla Hjärtans middag. Vi blev helt överraskade över kvaliteten på såväl råvarorna som på sättet som tillagningen skett. Att hotellets ägs av en gourmetkock, det visste jag inte, men det har nu verkligen bevisats. Kan bara uppmana den som uppskattar gott hantverk att besöka Brukshotellet i Långshyttan.

Jansson