HOTELLET &
VI HÄR BAKOM

loading...
Gårdhuset med studios och två dubbelrum

BRUKSHOTELLET

År 1856 byggdes herrgården som idag är Långshyttans Brukshotell som bostad till Johan Theodor Swedberg, bruksförvaltare på Långshyttebruk. I början av 1900-talet skulle bostaden bli bruksboende och sedan hotell.

Idag finns tio hotellrum i herrgården där samtliga rum har nyrenoverade toaletter och duschar. Ett av de tio rummen är sviten. En tvårumssvit med modern standard, jacuzzi och egen altan med utsikt över den fina trädgården. I hotellträdgården, Engelska Parken, ligger även gårdshuset där det finns ytterligare boenden för dig som gäst.

Strax utanför Hedemora och endast två timmar från Stockholm hittar du Brukshotellet i Långshyttan. Andra närliggande städer är Gävle (45 min), Hofors (15 min) och Falun (30 min). Den geografiska placeringen är central för dig som rör dig i de sydöstra delarna av Dalarna.

BENGT OCH CARINA

Bengt och Carina Wåhlin äger och driver Långshyttans Brukshotell. Mellan åren 2007 och 2016 drev paret hotellet i ett av ortens industriföretags regi. Från och med juni 2016 står de som ägare till hotellet.

Bengt hittar du allt som oftast i köket där han står för den fantastiska matlagningen som hotellets restaurang erbjuder. Noga utvalda råvaror och mat lagat från grunden är Bengts koncept, det kan mycket väl hända att han serverar dig egenodlade rödbetor eller en älgstek från skogarna i och omkring Långshyttan.

Carina sköter med varm hand om hotelldelen och dig som gäst. Hon lägger mycket energi på att ge dig den bästa vistelsen och får hotellet att kännas personligt och familjärt. Hon överraskar gärna dig som gäst med det där lilla extra.

Carina & Bengt Wåhlin
Petit Hotel

ETT PETIT HOTEL - VI LÅTER HJÄRTAT VARA MED

​Ett Petit Hotel är ett litet hotell i en unik miljö som nätverkar med andra små hotell, placerade i vackra, rogivande miljöer i Sverige och i andra länder. De kan vara allt från små mysiga värdshus till herrgårdshotell och slottshotell. Ett Petit Hotel konkurrerar med större hotell med helt andra medel. Här är det den unika miljön, landskapet, kulturen men framför allt köken som har konkurrenskraften.

Vi som är medlemmar i Petit Hotel bryr oss om våra gäster och vill att ni skall få en riktigt härlig totalupplevelse hos oss. Det kan vara den goda maten och vinerna, de sköna sängarna, promenaderna i vår fantastiska natur eller de glada skratten. Men det kan också vara ett skönt spabad under stjärnorna, ett uppfriskande dopp i poolen eller solens morgonstrålar över havet.

Vad vi vill att du skall uppskatta allra mest är vår gästfrihet och den behagliga omvårdnaden. Det är nämligen vårt mål, att när du lämnar ett Petit Hotel skall du ha fått härliga minnen för livet, så att när du minns tillbaka tänker du på oss också som ”De små hotellen med stora hjärtan”.