HOTELLET &
VI HÄR BAKOM

loading...
Gårdhuset med studios och två dubbelrum
Gårdhuset med studios och två dubbelrum

BRUKSHOTELLET

År 1856 byggdes herrgården som idag är Långshyttans Brukshotell som bostad till Johan Theodor Swedberg, bruksförvaltare på Långshyttebruk. I början av 1900-talet skulle bostaden bli bruksboende och sedan hotell.

Idag finns tio hotellrum i herrgården där samtliga rum har nyrenoverade toaletter och duschar. Vi har tio rummen varav en tvårumssvit med modern standard, jacuzzi och egen altan med utsikt över den fina trädgården. I hotellträdgården, Engelska Parken, ligger även gårdshuset där det finns ytterligare boenden för dig som gäst.

I vårt vackra slaggstenhus kan vi ta upp emot 70 sittande gäster. Här lägger vi större konferenser, fester, bröllop och andra aktiviteter. "Dalarnas vackraste lokal" säger många av våra besökare. Huset har genuina takbjälkar, djupa fönsternischer och italienska kristallkronor.

Strax utanför Hedemora och endast två timmar från Stockholm hittar du Brukshotellet i Långshyttan. Andra närliggande städer är Gävle (45 min), Hofors (15 min) och Falun (30 min). Den geografiska placeringen är central för dig som rör dig i de sydöstra delarna av Dalarna.

BENGT OCH CARINA

Bengt och Carina Wåhlin äger och driver Långshyttans Brukshotell. Mellan åren 2007 och 2016 drev paret hotellet i ett av ortens industriföretags regi. Från och med juni 2016 står de som ägare till hotellet.

Bengt hittar du allt som oftast i köket där han står för den fantastiska matlagningen som hotellets restaurang erbjuder. Noga utvalda råvaror och mat lagat från grunden är Bengts koncept, det kan mycket väl hända att han serverar dig egenodlade rödbetor eller en älgstek från skogarna i och omkring Långshyttan.

Carina sköter med varm hand om hotelldelen och dig som gäst. Hon lägger mycket energi på att ge dig den bästa vistelsen och får hotellet att kännas personligt och familjärt. Hon överraskar gärna dig som gäst med det där lilla extra.

Carina & Bengt Wåhlin