FRÅN SLOTTSBACKEN TILL LÅNGSHYTTAN

När storstadshetsen tog över och längtan efter en rofylld tillvaro tog vid, började resan från Stockholm mot
Långshyttan och herrgården som låg i en djup Törnrosasömn. Idag har herrgården blommat ut och i den
grönskande parken där humlorna surrar och fåglarna kvittrar finns sinnesro. Det blev ett livsstilshotell i vackra Dalarna.

Läs mer om drömmen som blev sann här

RESTAURANG

I vår restaurang serverar vi mat lagad på så närproducerade råvaror som det bara går.
Vi kommer inte servera julbord i år. Se mer under fliken Paket & erbjudanden.

KONFERENS

Planera er nästa konferens i en avskiljd bruksmiljö där ni får arbeta ostört. 
 

VÅRA RUM

Ett personligt boende i en rogivande miljö med familjär atmosfär.
 

SLAGGHUSET

Slagghuset för fest, bröllopkonferenser och andra trevligheter!
 

BRUKSHOTELLET

I södra delen av Dalarna hittar du Långshyttan. Ett samhälle med lång historia som bruksort. Bland gamla bruk, nya industrier, arbetarbostäder och en vacker natur hittar du Långshyttans Brukshotell. Ett hotell som är omgivet av den Engelska parken med grönska, ståtliga träd och den lilla ån. Här kan du koppla av och njuta av den lugna atmosfären, upptäcka närmiljön eller kanske besöka någon av de närliggande städerna Hedemora, Falun och Borlänge.

Brukshotellet drivs av paret Carina och Bengt Wåhlin sedan 2007 och ägs av dem sedan 2016. Med mycket kärlek och stora krafttag har de genom åren renoverat hotellet för att få den moderna standard som hotellet har idag utan att förlora den gamla herrgårdens historia och ursprungliga utseende.

LÄS MER PÅ FACEBOOK

PÅ GÅNG

CORONA.
Vi har öppet som vanligt på Brukshotellet, vi har dock intensifierat våra städrutiner och följer dagligen Folkhäsomyndighetens rekommendationer. Vi har stora utrymmen att röra sig på så ni behöver inte vara oroliga för att ni sitter för tätt i matsalarna. Under pandemin serverar vi inte heller frukosbuffé. Ni får istället en bordsserverad frukost. Om du som gäst stannar mer än en natt kommer vi inte dagligen att städa/bädda sängarna under din vistelse, allt för din och vår personals säkerhet
.


 

VI HJÄLPER GÄRNA TILL

Vi vill hjälpa dig att skapa ett minnesvärt arrangemang hos oss på Brukshotellet. Hör av dig till oss om du har ett bröllop, födelsedagsfirande, konferens, styrelse-
möte eller något annat spännande i antågande. Vi är glada att få hjälpa till och göra det bästa för dig och de dina. Vi kan erbjuda er boende, lokaler, aktiviteter och självklart mat i toppklass. För att hitta den bästa lösningen för just ditt arrangemang är du välkommen att kontakta oss personligen så att vi kan diskutera detta tillsammans.
 

loading...
Dalarna hotels 3 star

Vi har fått företags stöd från Länsstyrelsen i Dalarnas län inom landsbygdsprogrammet 2014-2020. Syftet och målet med investeringen är att kunna erbjuda
ett boende anpassat till den efterfrågan på boende som nu råder i området. Investeringen består av ombyggnad/upprustning av befintligt hotell/boende.